De skrotade traditionell marknadsföring och satsade allt på sociala medier

De skrotade traditionell marknadsföring och satsade allt på sociala medier
20 augusti, 2016 Nikilina
In Blogg

Modehuset nelly.com ändrade sin sociala media-strategi totalt

För två år sedan styrde den välkända modekedjan nelly.com om hela sin marknadsföringsstrategi. De hade insett att det inte längre fungerade med traditionella medier för att nå ut till sin målgrupp. Medievanorna har ändrats och för att nå ut till dagens konsumenter gäller det att anpassa sig för att ta sig igenom bruset. Nelly.com riktar sig mot en medveten och kräsen målgrupp, som blir utsatta för mängder av information från olika kanaler dygnet runt. För att öka räckvidden och skapa engagemang hos dem, valde nelly.com att lägga om sin marknadsföringsstrategi helt.

Idag jobbar nelly.com enbart utifrån sociala och digitala medier, och enligt Marknadschefen Richard Woodbridge krävdes ett helt nytt sätt att tänka:

De stora utmaningarna har legat i att skapa ett kreativt och starkt innehåll som klarar av att leva och spridas vidare av sig självt. Som är så pass bra att folk vill ta del av det, och inte bara något som vi trycker ut. En annan stor utmaning är att förnya oss från kampanj till kampanj. Det går inte att göra samma sak gång på gång för då blir du helt ointressant. Det ställer stora krav på oss att hela tiden utvecklas.

En mycket lyckad kampanj som nelly.com genomfört är Nelly Pool Party, som fick väldigt stor räckvidd i sociala medier. Då bjöd varumärket in 168 särskilt inbjudna ambassadörer till ett 24 timmars hemligt event och flög ner dem till Ibiza. I deras konton på sociala medier kunde man sedan följa hela eventet, som anordnades i samband med att man ville marknadsföra lanseringen av sommarkollektionen. Det blev ett väldigt stort genomslag och spridning i sociala medier.

Nyckeln var helheten och att det var välplanerat rakt igenom, samtidigt som att upplägg och budskap var attraktivt. Det krävde mycket förberedelser som gjorde att vi kunde vara så pass snabba när det väl gällde. Om vi hade suttit och hållt på kampanjen i 14 dagar efter festen hade det inte alls varit lika hett. Nyhetsvärdet hade varit borta, säger Richard.

Nelly.com är ett otroligt starkt varumärke som lyckats extremt bra med marknadsföringen i sina sociala medier. Fler företag pratar om att börja jobba på ett liknande sätt, men det är få som gör det. Richard menar att det inte är det enklaste, och att många är rädda för att tänka om:

Dels finns det stora utmaningar i att skapa innehåll som har ett värde. Dels finns risken med att inte ta den traditionella vägen och köpa sig till räckvidd. Den rädslan kan göra att många drar sig för att jobba mer innehållsbaserat och digitalt. Men för oss fanns det inget annat lika effektivt sätt att nå vår målgrupp på.

Vill du också få hjälp att nå ut till din målgrupp på sociala medier? Kontakta våra experter här.

Källa:
resume.se

Ta ert varumärke till en ny nivå med Newsfactor!

Bli kund